Forumul național al asociațiilor de pacienți 2019

Asociația Gaucher România a participat în perioada 24-25 mai 2019 la cea de a 10-a ediție a „Forumului național al asociațiilor de pacienți” organizată de COPAC – Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România. 

Au fost purtate discuții despre colaborarea asociațiilor de pacienți cu autoritățile locale, cu directorii de spitale, cu comisiile de sănătate din Parlamentul României prin participarea dlui Radu Gănescu, președinte COPAC și a dlui Dr Laszlo Attila, președintele comisiei de sănătate din Senatul României.

Am apreciat și prezentarea despre « Vaccinarea pacienților cu afecțiuni cronice » pentru că și pacienții cu boala Gaucher au nevoie de vaccinare. Pacienții splenectomizați (cei cărora li s-a scos splina înainte de stabilirea diagnosticului de boală Gaucher) au nevoie de vaccinuri specifice, fiind vorba despre o categorie de pacienți cu risc infecțios mărit.

 

Reținem mai ales că asociațiile de pacienți, prin colaborare cu medicii, pot avea un rol important în promovarea necesității vaccinării pacienților cu afecțiuni cronice.

Oana Ciornei, Președinte Asociația Gaucher România