Sport solidar

 
Unii pacienți cu boala Gaucher nu pot practica un sport mai intens, fie din cauza durerilor, fie a protezelor articulare, fie a oboselii. Afectarea osoasă, adesea ireversibilă, poate fi evitată atunci când boala este diagnosticată la timp!
Lucian Medvediuc, un tânăr din Moldova, a ales să se antreneze și să participe la competiții sportive de tip maraton și trail, și în același timp, să ne ajute să fim mai vizibili în ochii și inima mai multor oameni! 
Pentru pacienții cu boala Gaucher din România și familiile lor, acțiunea lui contează foarte mult, mai ales că este pentru prima dată când aleargă cineva pentru a face cunoscută boala Gaucher în România!
Efortul depus de Lucian seamănă cu lupta pe care noi, pacienții cu boala Gaucher, trebuie să o dăm, uneori zi de zi, doar pentru a avea o viață (aproape) normală: ne învingem oboseala sau durerile legate de starea de sănătate și mergem înainte! Pentru că vrem și pentru că ne susține cineva!
 
Inițierea unui mod solidar și sportiv de a aduce boala Gaucher în atenția publicului larg prin participarea la competiții a acestui tânăr este prilej de mare bucurie pentru asociația noastră (Maratonul Cetății Suceava 21 septembrie 2019, FIR Maraton 26 octombrie 2019, Cluj EcoTrail UltraMarathon 1 Decembrie 2019).
 
Daca vrei să-l susții și tu pe Lucian sau dacă vrei să ne susții în activitatea noastră în sprijinul pacienților, ne poți trimite un gând bun sau poți face o donație pe coordonatele de mai jos:
RON: IBAN: RO23RNCB0106161331640001, SWIFT: RNCB RO BU deschis la Banca Comercială Română
EUR: IBAN: RO93RNCB0106161331640002, SWIFT: RNCB RO BU deschis la Banca Comercială Română
Cod Fiscal: 40045583